Case study

Vrolijk Groep, dat bestaat uit 3 bedrijven, namelijk bouwbedrijf Vrolijk, Vrolijk Leven -ontwikkelaar van woningen- en Vrolijk Staalconcepten -producent van staalconstructies-, heeft door de jaren heen een sterke marktpositie verworven. Bouwbedrijf Vrolijk stond met een notering op de 22e plaats in de TOP 50 van grootste bouwbedrijven (Cobouw50). Hun projecten bestrijken een breed scala aan gebieden, van distributiecentra en fabriekshallen tot bedrijfsunits, koel- en vrieshuizen, en gebouwen voor de culturele sector.

Duurzaamheid staat centraal in de bedrijfsvoering van Vrolijk Groep. Het CSRD-traject wordt niet alleen gezien als een noodzakelijke stap, maar ook als een instrument om bestaande initiatieven te versterken en te verbeteren voor de toekomst. Met veel plezier en energie begeleidt en ondersteunt One Click ESG de Vrolijk Groep.

Zo heeft One Click ESG een solide basis gelegd door eerst een ESG-organisatiestructuur op te zetten met duidelijke rollen en verantwoordelijkheden. Daarna is samen met stuurgroepleden een dubbele materialiteitsanalyse uitgevoerd met behulp van sectoranalyses, workshops en diverse interviews. Op dit moment ondersteunt One Click ESG de Vrolijk Groep bij het opstellen van doelstellingen en prestatie-indicatoren en bij het opzetten van een strategie voor gegevensverzameling.

CFO Corné van Nassau over de samenwerking:

“Als CFO van Vrolijk Groep ben ik zeer tevreden met de praktische aanpak en begeleiding van One Click ESG in ons CSRD-traject. Duurzaamheid is voor ons een essentiële waarde in onze bedrijfsvoering, en het CSRD-traject volgen we niet alleen omdat het verplicht is, maar vooral omdat we het zien als een instrument om onze bestaande initiatieven gestructureerd te versterken en te verbeteren voor de toekomst.

De expertise en de praktische aanpak van One Click ESG helpen ons om een solide basis te leggen voor ons duurzaamheidsprogramma en ze hebben ons ook geïnspireerd om verder te gaan dan de basisvereisten.  We kijken ernaar uit om onze samenwerking voort te zetten en impact te maken op een duurzame toekomst.”

Project Details